Lucrând direct cu persoane interesate de planificare financiare și planuri de economisire, am descoperit că una dintre cele mai mari dificultăți în tot procesul este tocmai economisirea. Puterea de cumpărare a banilor a scăzut destul de mult și suntem adesea nevoiți să apelăm chiar și la ultimele resurse pentru a ne asigura traiul. Și totuși, dincolo de această ultimă frază care poate trece ușor ca un truism, ideea de planificare financiară scoate în evidență unele caracteristici organizatorice care te pot ajuta să economisești, dar și să planifici eficient resursele, în raport cu nevoile tale.

Ce înseamnă planificare financiară?

O definiție atotcuprinzătoare este aceea că ideea de planificare financiară reprezintă totalitatea măsurilor luate spre o optimizare a resurselor financiare, astfel încât acestea să acopere nevoile curente, dar și pe cele viitoare.

Conceptul de planificare financiară se ramifică în multe direcții, iar din acest motiv rata de succes este destul de ridicată. Pe de o parte avem în vedere obiectivele pe termen lung, realizabile, care pot fi cuantumizate numeric. Spre exemplu, ne dorim să dispunem de fonduri pentru studiile copiilor. Sau pentru vacanțe, atunci când timpul ne va permite adevărate tururi de vizitare. Este important să dispui de aceste resurse financiare, iar avantajele pe care le aduce planificare financiară nu au cum să fie trecute cu vederea, mai ales că ideea în sine de planificare înseamnă un plan pentru viitor.

O altă direcție pe care o urmează planificarea financiară este cea a optimizării bugetului. În acest sens, analizăm cu atenție bugetul prezent, pe care încercăm să îl optimizăm și să îl adaptăm nevoilor prezente și viitoare. Avem în vedere salarii, investiții și cheltuieli, pe care le integrăm într-un proces amplu de optimizare, astfel încât să înțelegem cât mai ușor unde se duc banii și cum îi putem direcționa spre ceea ce contează cu adevărat.

Nu în ultimul rând, analizăm și componente psihologică. Poate cumpărăm compulsiv sau, din contră, poate din cauza temerilor ne temem să investim. Toate aceste lucruri fac parte din planificarea financiară, drept pentru care este nevoie să luăm în calcul fiecare aspect.

Ce avantaje îți oferă ședințele de planificare financiară?

Adesea suntem compleșiți de griji și ratăm oportunitățile reale de dezvoltare. Sunt aici pentru a te ajuta în demersul de a economisi prin ședințe de planificare financiară de la care vei obține următoarele avantaje:

– vei afla cum poți avea siguranță financiară, astfel încât să poți acoperi nevoile familiei și/ sau nevoile personale;

– îți vei putea stabili obiective reale și realiste de economisire;

– vei înțelege mai bine unele aspecte care țin de organizarea bugetului și vei învăța tactici de economisire;

– vei învăța să ai încredere în tine și să investești;

– vei învăța strategii financiare curate, menite să te ajute să crești;

– vei cunoaște liniștea și confortul de a munci dincolo de grijile uzuale cauzate de lipsa banilor;

– vei învăța să zâmbești știind că poți reuși să îți atingi obiectivele.

Te aștept să te înscrii la ședințele de planificare financiară pe care le ofer și te asigur de întreg suportul meu în deslușirea necunoscutelor care țin de organizarea și optimizarea bugetului tău. Sună și programează o întâlnire!

Testimoniale

 • Am inceput sa lucrez cu Roxana Bucur intr-un moment in care mi-am dat seama ca nu le am cu management-ul banilor. Si desi incercam sa imi dau seama de 1 an unde este problema, momentul de a-ha a venit in urma cursului "Tu si Banii Tai" organizat de Anamaria Ciuhuta care mi-a si prezentat-o pe Roxana.

  Cu ajutorul ei mi-am dat seama unde cheltuiesc aiurea, am invatat cum sa bugetez castigurile lunare si cel mai important: SA MA TIN DE ELE.

  Si poate treaba care a fost cea mai de valoare a fost ca am invatat sa economisesc. Pentru mine, pentru copiii, pentru batraneti, pentru a-mi acoperi posibile credite etc.

  Treaba asta cu #educatiafinanciara nu e BS, ci este printre cele mai utile pe care un om le poate invata intr-o viata. Pentru ca asa invatam sa nu ne mai fie frica de bani, sa ii utilizam ca pe o unealta de a ne indeplini nevoile(#baniinuaducfericirea), de a nu fi dependenti de ei si de a-i produce usor.

  Roxana Tudor - coach leadership
 • Roxana este o persoană care își face temele cu multă atenție când vine vorba de educație financiară. Dialogul cu ea nu numai că este extraordinar de plăcut dar este și plin de informații care pot să ajute pe oricine vrea să facă pași reali către atingerea obiectivelor majore din punct de vedere financiar! Depinde de tine dacă dorești sau nu să îi pui sfaturile în practică...

  Ion Ivanciuc
 • Roxana este persoana care mi-a deschis ochii si mintea spre noi oportunitati financiare. A aparut in viata mea exact cand aveam nevoie sa iau deciziile corecte si m-a indrumat conform obiectivelor mele. M-a ajutat sa imi vizualizez si sa planific viitorul financiar si mi-a recomandat instrumentele potrivite. Este un profesionist in adevaratul sens al cuvantului si recomand o întâlnire cu Roxana oricui simte nevoia de disciplina financiara si de sfaturile necesare indeplinirii obiectivelor. Multumesc, Roxana!

  Andreea Dumitrescu
 • Am invatat de la Roxana cateva obiceiuri financiare sanatoase, care ne-au adus mai multa liniste si siguranta. Stii momentul acela cand vine o factura mare (spre exemplu asigurarea Casco pentru masina) si luna aceea te simti dezechilibrat financiar? Ei, impreuna cu Roxana am gasit o solutie care functioneaza de minune pentru noi. Deasemenea, discutia cu ea te determina sa te gandesti ce anume iti doresti, sa iti setezi niste obiective si ea te ajuta sa gasesti o solutie si este alaturi de tine, pas cu pas.

  Monica, Bucuresti
 • Nu cred că voi putea transpune în cuvinte recunoștința mea pentru ajutorul oferit de Roxana Bucur. "Dă un pește unui om și îl vei hrăni o zi, învață un om să pescuiască și îl vei hrăni o viață”. Mi-a dat disciplina necesară pentru a învăța să economisesc și  astfel mi-am creat o plasă de siguranță care m-a ajutat în cel mai critic moment din viața mea. Viitorul arată deja mult mai bine pentru mine. Îți multumesc!

  Angelica, București
 • Oferi răspunsuri prompte, transformi limbajul financiar într-unul comun. Ești deschisă și oferi sfaturi bune.

  Daniel, București

Programează o întâlnire

Programează o întâlnire. Alege o zi și o oră disponibilă, scrie cu atenție datele tale și de restul mă ocup personal.

În cazul în care ai făcut programarea, în calendar nu va mai apărea disponibil intervalul orar solicitat, iar tu vei primi un e-mail de confirmare a întâlnirii.

Important: ora setată este pentru România. În cazul în care ești în altă țară, te rog să verifici fusul orar.

Datele tale vor ajunge doar la mine; nu vor fi publice: nimeni nu va putea vedea informațiile tale sau faptul că ai făcut o programare.

2545559

Calendar

decembrie 2021
lun mar mie joi vin sâm Dum
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
Contact Us

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search