Dacă ești antreprenor, știi prea bine că în ultimul an și jumătate am avut 3 schimbări legislative: majorări de salarii, trecerea unor afaceri la impozit pe profit, majorarea impozitului per dividende și de la anul se anunță deja noi majorări.

 

Vrei totuși să obții un profit mai mare pentru că nu, de aceea lucrezi pe cont propriu; vrei să dai mult mai multa valoare muncii tale și să poți deveni independent financiar? Însă, cu toate acestea, este necesar să respectăm și legislația fiscală, să contribuim și la bugetul de stat. Pentru toate acestea există soluții  prin care ne ajutăm și angajații, dar ajutăm și bugetul statului și ne ajutăm și pe noi pentru a păstra în firmă o parte mult mai mare din suma încasată. Care sunt aceste soluții și ce avantaje și beneficii financiare și fiscale obținem?

 

 

Asigurările de sănătate

Asigurările de sănătate sunt forme de investiție pentru angajații tăi. Tu le oferi o asigurare de sănătate pe care o plătești din firmă, iar plata către asigurare reprezintă o cheltuială deductibilă în contabilitatea firmei tale. Dacă ai o firmă plătitoare de impozit pe profit te ajută va ajuta cel mai mult o astfel de soluție pentru că îți poate chiar egala veniturile și cheltuielile, încât impozitul să reprezinte suma cea mai mică pe care să o scoți din firmă. De banii plătiți către asigurare vor beneficia efectiv oamenii cu care tu lucrezi.

 

La fiecare 100 de lei plătită pentru asigurare la angajatul tău ajung 300 de lei prin serviciile medicale de care el beneficiază. Angajatul tău își face controalele și tratamentele medicale la cele mai bune clinici private, nu mai stă la coadă la programări și are parte de un anumit standard medical doar pentru faptul că tu te-ai gândit la el și i-ai oferit o astfel de posibilitate.

Asigurările de sănătate, spre deosebire de abonamentele medicale conțin mai multe servicii medicale și chiar decont de 100% la serviciile incluse.

 

Un alt avantaj financiar pentru firma ta este că în limita a 400 de euro per an per angajat există deductibilitate fiscală, ceea ce îți permite ca aceasta să fie suma brută și totodată netă care este scoasă din firmă și care ajunge la firma de asigurări; firma care oferă de minim 400 de euro per an pentru angajat servicii medicale.

 

 

 

Pensia Privată Pilon III

Pensia facultativă Pilon III este un fond de investiții care îi permite angajatului tău să aibă o sumă extra, față de pensia pe care o va primi de la stat, doar pentru că tu i-ai contractat-o. Da, poți să îi economisești o sumă angajatului tău, sumă care pentru tine este deductibilă fiscal în limita a 400 de euro per an per angajat și reprezintă o cheltuială în proporție de 100% pentru contabilitatea firmei tale.

 

Angajatul tău va obține un randament anual între 4 și 8% la banii lui; banii economisiți pentru că tu i-ai oferit lunar această sumă. El își poate susține cheltuielile de la pensie cu chiar 20-30% doar prin această formă de investiție la care el poate că nu s-a gândit, însă tu da. Această sumă pe care el o va primi la pensionarea sa va fi și una neimpozitată. Pensiile private pilon 3 nu se impozitează în limita a 2000 de lei/lună.

 

Asigurările de viață de tip unit-linked

 

Dacă vrei să îți dezvolți afacerea în viitor însă ai cheltuieli multe, ai salarii de plătit, taxe și impozite din ce în ce mai mari și nu ai de unde să mai pui deoparte bani sau să aloci în dezvoltarea afacerii tale o astfel de soluție este ideală. Suma lunară pe care o înveșteți – recomandat este să fie între 5-15% din încasările lunare ale firmei tale – reprezintă 100% o cheltuială în firma ta. Suma depusă de tine într-un astfel de contract generează între 5-12%/ an și îți permite să acumulezi o sumă cu care mai târziu să îți dezvolți afacerea: să iți iei noi echipamente, să angajezi mai mulți oameni, să dezvolți noi produse sau să creezi servicii conexe domeniului principal. Banii se investesc în acțiuni, diverse fonduri, ETF-uri, încât banii tăi să producă. Profitul realizat de această investiție nu se impozitează, ceea ce îți permite un flux mai mare de capital în firmă. Un astfel de flux de capital îți metine și un cashflow și de asemenea, te poate scuti, chiar și de faliment.

 

Ex. Daca ai încasări de 10.000 de lei și cheltuieli de doar 5000 de lei, suma de 5000 de lei o poți investi lunar. În 10 ani, la un randament anual de 9% vei deține aproximativ 170.000 de euro, iar în 20 de ani, 573.000 de euro, un profit net de doar 50.000 de euro, pe când la o investiție de 20 de ani, vei obține un profit net de 333.000 de euro.

 

Eu sunt expertul tău consultant financiar și împreună cu contabilul tău vom face ajutări de taxe și impozite încât tu, firma ta și angajații tăi să se bucure de încasările lunare.

Programează o întălnire cu mine și vom discuta persoanlizat, pe firma ta, care sunt cele mai bune soluții.

https://www.psihologiabanilor.ro/consultanta-financiara/

Dacă ai o firmă de cel puțin 5 ani pe piață, cu încasări de minim 2000 de euro pe lună, îți pot fi de folos cu cel puțin o soluție pentru optimizarea încasărilor și profitului tău.

Succes în conștietizarea modului în care poți utiliza banii în firma ta și a obține un plus de profit!

Articole Recente

Lasă un Comentariu

Contact Us

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search