Banii reprezintă pe lângă un subiect tabu și un subiect interesant. Banii succintă interes, mai ales, dacă sunt într-un număr mare. Dacă vedem lucruri grandioase, superbe care pot fi achiziționate în urma unei sume mari de bani, ne gândim: ”cum au făcut unii banii?” ” Cum au ajuns să aibă mașina aceea frumoasă, vila superbă, să își permită vacanțele acelea luxoase?” Pare a fi un subiect interesant și o rețetă în spatele acestora. O rețetă secretă, se pare. Și așa este: este o rețetă! Dar ea nu este secretă, ci nefolosită la scară mare.

Ce fac unii oameni de ajung bogați?

Dacă citim biografiile oamenilor de succes aflăm că au acționat atunci când au avut posibilitatea; nu au stat pe gânduri. Au planificat realizarea obiectivelor financiare, și-au gestionat bugetul atunci când aveau aceleași câștiguri ca și ale tale, au economisit 10% constant din venitul lor, și-au creat un plan de investiții pe termen lung, s-au educat și dezvoltat constant, au muncit pentru obiectivele și visurile lor, s-au sfătuit cu specialiști și au luat decizii de termen lung. Au întâmpinat și ei obstacole, doar că au avut un plan pentru ele. Au avut rezervele necesare pentru a putea trece peste, pentru că, în planul lor, au prevăzut și ocolișuri. În viață nu totul merge ca uns. Și-au gestionat emoțiile negative, nu s –au autosabotat și au fost receptivi informațiilor găsite pe drumul înspre obiectivele lor.

Vorbesc aici despre oamenii care au obținut succesul, ci nu l-au primit sau au obținut foloase materiale prin căi ilegale. Vorbesc despre oamenii care și-au creat succesul financiar, care și-au creat averea în generația lor și aceștia sunt și cei care își vor păstra averea, indiferent de ce legi vor veni, ”de cine va fi la putere”, căci sunt bani obținuți ca o consecință a dezvoltării lor și în urma valorii create.

Niciun secret, în concluzie! Sunt numai lucruri ”normale”, dar importante pentru responsabilitatea și perseverența realizării succesului financiar. ”Secretul” este ceea ce nu se vede, precum baza unui aisberg. Ceea ce se vede este ceea ce atrage atenția, iar ceea ce nu se vede, nu este la fel de interesant. Mulți vor să aibă bani, să conducă o mașină puternică, să locuiască într-o vilă superbă, să călătoreasca în destinații exotice, dar nu sunt dispuși să se educe, să se dezvolte, să planifice și să nu se abată de la plan. Nu sunt dispuși să renunțe la ”plăcerile” de zi cu zi, și anume: uitatul la televizor, ieșitul în oraș, dicuții despre politică, cu prietenii, după programul de la serviciu. Nu sunt dispuși să renunțe la concediul de la munte sau la weekend-uri pentru a se dezvolta, a crea valoare pentru ei și pentru buzunarul lor. Nu sunt dispuși să economisească, să investească bani, să își sacrifice timpul de relaxare cu prietena pentru a dezvolta o afacere în ideea petrecerii unui timp de calitate, mai târziu, într-o relaxare financiară și psihologică, totodată. Se dorește numai beneficiul final, fără depunerea muncii din spate.

Toate aceste responsabilități din spatele mașinii, a vilei și a vacanțelor nu succintă interes. Dimpotrivă, nu mai este motivant. A depune munca constant fără a obține succesul imediat, a avea răbdare și a persevera în dezvoltare și implicare nu este de dorit.  La aflarea prețului plătit pentru succes se produce ”durere”. ”Durerea” pe termen scurt pentru că nu mai trebuie să petreacă atât de mult timp cu prietenii, să poarte discuții inutile despre ceva ce nu pot schimba (pentru ca nu le stă în putință). Nu sunt dispuși să trăiască această viață până a ajunge la ceea ce și-au propus. De aceea nu sunt mulți oameni care dețin ceva măreț. Durerea de a munci o perioadă pentru ca apoi să nu mai fie nevoiți să își ia concediu atunci ”când se poate”, și să plece în vacanță doar ”la reduceri”, să își cumpere haine la reduceri, să beau o bere în restaurantul de la colț pentru că nu își permit altceva, să își ducă copiii la școală, cu tramvaiul, iar dacă acesta dorește să  plece la studii în afară îl îndeamnă să muncească ”pentru că așa am muncit și eu ca să am” este prea mare și se dau bătuți. Mai bine muncesc 10 ore pe zi, în fiecare zi, sparg toți banii în oraș cu prietenii discutând despre politică și despre faptul că demnitarii nu vor să mărească salariile, iar la vârsta pensionării se vor plânge că nu au cu ce să își plătească medicamentele și trebuie să aleagă dacă își vor plăti întreținerea sau vor mânca.

Psihologia banilor

Banii vin la oamenii care îi respectă, care îi păstrează și nu îi risipesc. Sunt mulți cei care deși nu au un salariu mare, pun deoparte 10%. Aceștia își creează un obiecei care le va aduce benficii pe termen lung. ”Autoimpozitarea” ne ajută să trecem peste perioade dificile din viața noastră și să obținem ceea ce ne-am propus, prin forțele proprii. Atunci când ai bani poți face tot ceea ce dorești cu ei, fără a aștepta să primești. Într-o situație de criză, dacă rămâi fără job, nu vei aștepta șomajul pentru că ai bani puși deoparte din care îți permiți să te întreții.

Administrarea eficientă a banilor, nu doar atunci când vei ajunge să câștigi mai mult reprezintă ”lozul câștigător”. A acționa imediat pentru siguranța ta financiară te propulsează în categoria oamenilor care au bani. Mai departe, dacă dorești să devii bogat, poți pune banii economisiți să lucreze pentru tine. Există acest mecanism al investițiilor care te ajută să îți multiplici banii, punându-i în economie și ajutând la dezvoltarea acesteia. În momentul în care banii crează valoare și tu vei obține beneficii de pe urma dezvoltării economiei țării tale sau a țării în care ai investit, din zona în care ai investit.

Doar așteptând să câștigi mai mult, fără să faci nimic diferit, să se întâmple ceva și să primești tot ceea ce ți-ai dorit nu poate fi adevărat. Nu așa funcționează lucrurile în lume. Este nevoie să muncești, să acționezi și asta cât mai repede pentru că altfel trece timpul. Timpul este o resursă importantă în viața financiară. Este nevoie de timp și de bani pentru a produce bani. Adică? Ai nevoie de mai mult timp pentru ca banii tăi, suma aceea mică pe care o pui deoparte, să se acumuleze. Dacă ai sume mari pe care le poți economisi/investi, nu ai nevoie de mult timp pentru a strânge o sumă mare. Însă, cei mai mulți nu au sume mari, de aceea trebuie să ne luăm aliat timpul în realizarea financiară.

Suntem ființe cu nevoi diverse și cele mai multe dintre ele necesită bani pentru a ni le satisface. Unele dintre ele necesită foarte mulți bani. Îți dorești multe lucruri, ai multe nevoi de realizat? Atunci, când te apuci să strângi pentru a îți realiza aceste obiective financiare? Ieri, ar fi fost cel mai potrivit să o faci. Cu cât trece timpul, cu atât mai mult este nevoie să te disciplinezi și să implementezi în viața ta obiceiuri de succes: perseverența, economisirea și investirea banilor, răbdarea și mentalitatea prosperă.

Succes în conștientizarea banilor (și a drumului către realizarea obiectivelor financiare)!

Dacă vrei să ai parte de eficiența administrării și investirii banilor precum o fac oamenii prosperi, alătură-te lor!

Articole Recente

Lasă un Comentariu

Contact Us

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search